Autentyczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w kraju najbardziej popularny typ restauracji. Lubimy jedzenie włoskie bo jest smaczne, sycące oraz nie jest drogie. Oczywiście najczęściej jemy pasty. Bardziej wrażliwi goście próbują rzadsze dania takie jak tortellini, lasagne i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją trzeba przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w karcie można znaleźć również nie tak typowe potrawy, czy lista win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz jedzenie z różnych miejsc Włoch. Dobra włoska restauracja stworzy naturalnie włoski klimat.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to przepyszna kuchnia z Europy .
Wykwintne wino włoskie
Żadna szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może zapominać wina. Posiłek we włoskim stylu koniecznie powinien zawierać też aperitiff. Kieliszek alkoholu to przy włoskim posiłku cos zupełnie naturalnego. La Grande Mamma na Rynku Głównym Najbardziej popularne wina z Włoch to montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta oraz monti z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać nie mały wachlarz win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która umie przyrządzić nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film